Om Shieldmaid

Jewelry with a story

Varumärket Shieldmaid står för berättelser om mod, starka kvinnor och om att våga följa sina drömmar.

Smycken från Shieldmaid bär på en historia. Inspiration till varumärket Shieldmaid och designen av smyckena kommer från starka och äventyrliga kvinnor som det berättas om i våra äldsta nordiska sagor. Kvinnor som redan för tusen år sedan gav sig ut på långväga resor och äventyr. De kallades för sköldmöer. Ideer har även hämtats från nya arkeologiska forskningsresultat om kvinnor på tusentalet, från gamla nordiska myter och från tusenåriga smycken och mystiken kring dem.

När Anna Odebäck skapade företaget Shieldmaid, gav hon sig själv ut på en helt ny resa i livet. ”Efter 10 år som toppbyråkrat i statsförvaltningen, fattade jag äntligen mod till mig och klev på den där båten som tålmodigt låg och väntade i hamnen. Med modet från alla de kvinnor och män som gett sig av före mig, här personifierat av sköldmön, så kastade jag loss och seglade iväg. Resultatet är idag designföretaget Shieldmaid.”

På hösten 2013 grundades företaget Shieldmaid på Södermalm i Stockholm. Året därpå flyttades verksamheten till Skåne. Shieldmaid har idag ett ben i Stockholm, dess vibrerande puls och trender, och ett ben i Skånes inspirerande natur och lugn.

Företaget har haft en flygande start med flera designutnämningar inom smyckebranschen. Redan första året var Shieldmaid nominerad till BRAND NEW på Copenhagen Jewellery & Watch Show. Samt Precious talent på branschmässan Precious Fair i Stockholm.

I september 2015 kommer företaget ta emot det prestigefyllda priset Talent of the year 2015, smyckesbranschens pris för talangfulla designers i Norden.

Smyckena har på kort tid blivit populära bland tv-profiler och kändisar och syns flitigt i tv-rutan och i modemagasin. Smyckena finns hos återförsäljare runt om i landet, samt på vissa håll utomlands.

Välkommen in till oss i Shieldmaids värld!

© Copyright - Shieldmaid