Skötselråd

Precis som allt annat är det viktigt att du sköter om dina smycken på bästa sätt, då kommer de hålla sig fina under många år.

Både guld, silver och brons är fantastiskt starka och tåliga material som är lika vackra nu som många år framöver. Allt guld, silver och brons mörknar dock så småningom av föroreningar och andra omgivande ämnen. Nedan finns våra skötselråd om hur du ta hand om dina smycken på bästa sätt.

  • Förvara dina smycken i medföljande ask eller smyckeskrin när du inte använder dem.
  • Använd ej smyckena när du duschar, badar eller badar bastu.
  • Sov ej med smyckena på.
  • Rengör dina smycken med en mjuk trasa från smink rester och oljor från huden när du använt dem.

Förgyllning slits naturligt efter användning, men följer du råden ovan kommer de att hålla längre. Vill du göra en ny förgyllning av ditt smycke kontakta oss på info@shieldmaid.se

Guld & Silver
Du kan rengöra guld och silver med endast tvål och vatten. Fyll en bytta med med varmt vatten (inte kokhett). Häll i ett par droppar diskmedel. Lägg ner dina guld- eller silversmycken i vattnet och låt ligga i cirka 15 minuter. Putsa lätt med t.ex. en mjuk tandborste. Ta därefter upp smyckena ur vattnet och låt dem lufttorka på en ren bomullshandduk.

Om smyckena är hårt smutsade eller man vill få upp ytterligare glans kan man använda ett putsmedel. De flesta putsmedel kan man använda på både guld och silver, men läs på förpackningen för att vara på den säkra sidan. Vi rekommenderar Hagerty Silver Clean/Dip vid rengöring av silver och guld köpta från Shieldmaid.

Brons
Varje bronssmycke är ytbehandlat för att skydda hud och kläder men även för att bevara färgen. Brons är känsligt för kontakt med vatten, därför bör det undvikas. 

Läder
Läder är ett naturligt material som varierar i färg och utseende. Med tiden töjer sig läder och färgen förändras. Undvik fukt och all kontakt med vatten.