Skötselråd

TA HAND OM DINA SMYCKEN

När du inte använder ditt smycke förvara det i sin ask. För att ditt smycke ska hålla länge kommer här våra rekomendationer, använd ej ditt smycke när du badar eller duschar. Sov inte med ditt smycke. Torka av med en mjuk trasa så att du får bort smink, hudavlagringar etc. Men framförallt ha kul när du bär ditt smycke!

SILVER

Våra smycken är tillverkade i nikelfritt 925 sterlingsilver. Silver oxiderar över tid, dvs att det mörknar. Precis som allt annat påverkas silver av sin omgivning t.ex. avgaser, samt vad vi utsöndrar från vår hud vilket är olika från person till person. Rengör ditt smycke regelbundet så håller det längre. Rengör med en mjuktrasa,  putsduk eller en silverdipp.

FÖRGYLLT

Smycken i äkta nickelfritt 925 sterlingsilver som förgyllts med 14 k guld. Förgyllningar slits över tid, och silvret under framträder mer. Detta påverkas av vilken hudtyp man har, samt användning. Precis som andra metaller påverkas guldet av sin omgivning avgaser och hudtyp. Rengör ditt smycke regelbundet med en mjuk trasa eller putsduk. Är smycket mycket smutsigt använd en smyckesrengöring som är anpassad för guldsmycken.

KEDJOR

Våra kedjor håller högsta kvalité, vi har både ankarkedjor och kulkedjor.  Både dessa finns olika storlekar men till vissa smycken har vi valt att använda en fin tunnare kedja. Alla kedjorna tål daglig användning men man får vara uppmärksam så att man  inte fastar i något, för då kan kedjan gå av.

Vi har även förgyllda kedjor och förgyllningar slits över tid, och silvret under framträder mer. Detta påverkas av vilken hudtyp man har, vilket är olika från person till person. Det påverkas även av avgaser, kemikalier och användning.

SMYCKEN MED STENAR

Ser din sten inte lika blank ut som när du köpte den? Då hjälper det oftast att torka av den med en fuktigt trasa eller putsduk. Har ditt smycke en infattad sten är det viktigt att du använder en puts som är anpassad för smycken med stenar i.

Har du några frågor eller funderingar om hur du ska göra tveka inte att höra av dig!

REVOVERING

Istället för att slänga och köpa nytt, renovera ditt smycke! Vi på Shieldmaid erbjuder renovering av smycken från Shieldmaid. Detta är en del i vårt miljötänk, då vi önskar att smycket du köpt kommer till användning utav flera generationer. När man renoverar ett smycke blir det som det var när du köpte det, strålade vackert! Eftersom vi tycker att det är viktigt att ha en hållbar konsumtion erbjuder vi detta till ett mycket bra pris. Priset varierar beroende på vilket smycke det gäller.

Kontakta oss om du är intresserad av renovering.