Möt Annie Lööf

YOUR STORY I ANNA MÖTER

Shieldmaids grundare Anna Odebäck träffar Centerledaren Annie Lööf.

BY SHIELDMAID I måndag 28 oktober 2019

”Ingenting är omöjligt, en del saker tar bara lite längre tid”

Företaget Shieldmaid Jewelry föddes ur en längtan att följa sin inre övertygelse, passion och dröm. Och därtill modet att följa den drömmen trots att det innebar helt nya livsval.

På Shieldmaid Magazine skriver vi om kvinnor som följer sin inre övertygelse och passion. En fin dag i oktober träffade Shieldmaids grundare Anna Odebäck Centerledaren Annie Lööf på hennes kontor i Riksdagshuset i Stockholm.

Annie Lööf i örhängen från Shieldmaid

Annie Lööf i Riksdagen

Annie tar emot i sitt kontor på Riksdagen och vi slår oss ner i hennes kontor med varsin kopp kaffe.

Först några frågor från Shieldmaids följare. Annie, skulle du säga att du är mest hund eller katt?

Hund eller katt

“Hund, jag fick min första hundvalp när jag var fyra, en strävhårig tax som hette Acke.”

Sommar eller vinter

Vilken årstid gillar du bäst, sommar eller vinter?

“Jag brukar säga att jag gillar alla årstider när de är som bäst. Hösten med högt i luften och alla vackra färger. Våren, med spirande värmen och grönskan. Vintern, när man åker skidor och får vara ute i krispigt soligt väder. Men om jag måste välja så väljer jag sommaren – den svenska sommaren är vacker, den är enkel och som småbarnsförälder är det en stor fördel att slippa kämpa med overall och vantar.”

Guld eller silver

När det kommer till smycken, skulle du säga att du är mest guld eller silver?

“Guld! Jag har egentligen 50/50 skulle jag säga i mitt smyckeskrin så det beror på outfit och stil. Mina ringar är i vitguld så min vardagsbas är silver men guld är nog finast till mina färger.”

Drivkraft

En fråga som jag själv har funderat en del på utifrån min egen resa att ta steget att bli företagare är vilka drivkrafter som ligger bakom varför man gör dem val man gör. Att vara politiker på den nivå som du är på framstår för mig, och säkert många andra, som både krävande och modigt. Var kommer din drivkraft ifrån?

“Viljan att förändra. Att göra skillnad – för såväl den stora världen för klimatet exempelvis, som i den lilla världen för familjen. Jag skriver om det i min bok “Sanningens ögonblick” som jag gav ut 2018 om mitt ledarskap och mina drivkrafter. Att göra rätt och att göra skillnad. I grunden tror jag att det kommer från mamma och pappa, mina föräldrar uppmuntrade oss alltid att våga, att stå på oss och att säga ifrån.”

Livsmotto

Har du något livsmotto?

“Ingenting är omöjligt, en del saker tar bara lite längre tid.”

Bästa med ditt jobb

Vad är det bästa med ditt jobb?

“Att ha människors förtroende. Det är nog det finaste! Att känna efter valet att jag har förtroende i ytterligare fyra år i Riksdagen att driva på för det jag och mitt parti brinner för. Man blir väldigt ödmjuk och tacksam för det. Rent innehållsmässigt tycker jag att kombinationen av skarpa förhandlingar och resor för att möta människor och företag är riktigt roligt. Det ger en skön balans mellan input och inspiration å ena sidan och verkstad och resultat å andra sidan.”

På besök på Annie Lööfs kontor i Rksdagshuset

Shieldmaids grundare Anna Odebäck och riksdagsledamot Sofia Nilsson på besök hos Centerledaren Annie Lööf

Stort tack Annie! Jag tar särskilt med mig din passion för att göra skillnad och ditt motto som jag tror många människor behöver påminna sig själva om. När man kämpar hårt och framgångarna inte kommer som man önskar och hoppas på. Då behöver man ha tålamod och inte ge upp. Ingenting är omöjligt, en del saker tar bara lite längre tid.

Smycke från Shieldmaid

Vi på Shieldmaid stolta över att Annie Lööf bär örhängen från Shieldmaid, 5-Shield Earrings med budskap om kvinnligt mod.

Annie Lööfs val

5-Shield Earrings från Shieldmaid, med budskap om kvinnligt mod.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *