Hur stylar man Mello?

Jag träffar stylisten Angelina Jolin på Joes Juicebar på Emporia i Malmö. Ikväll är det deltävling i Melodifestivalen på Malmö Arena och Angelina har tagit en kort paus i arbetet för en pratstund med mig.

Angelina, du har fått uppdraget att styla programledarna på Melodifestivalen 2019.

Ja, jag fick uppdraget i oktober, och jag är verkligen hedrad att få jobba inom den här världen. Det är nytt för mig med melodifestivalen. Visst, jag har ju alltid tittat på melodifestivalen som barn. Och när jag fick frågan tänkte jag att det vore jättekul att vara bakom och hjälpa till.

Vad skulle du säga är en största utmaningen när det gäller den här produktionen vad behöver man tänka på, för att hitta rätt?

Jag säger det igen, jag är hedrad att få denna produktionen i min händer. Att bara vara delaktig är fantastiskt kul. Det är ju Sveriges största nöjesprogram och det betyder att det är extremt mycket folk inblandade. Jag skulle säga att den största utmaningen är att det är väldigt mycket folk bakom scenen. Vi kommer ju med ett jätte entourage. Kostymsidan, vi är två på min del, vi klär programledarna i programledarkläder. Sen har vi två stycken skräddare och designers som klär programledare och dansare i Showkläder. Sen har vi ett team på säkert tolv personer som gör hår och make bakom scenen. Sedan kommer alla sju artister i varje stad med deras entourage. Det är låtskrivare, familjer, vänner, artistansvarige, skivbolag och så vidare. Varje artist kommer med ca 10-15 personer bakom sig. Sen är det hela grundproduktionen med alla personer bakom kamerorna det är nog säker 70 personer så det är ett jätteteam.

Jag har jobbat med sådan här stora team internationellt förut, men i och med att vi är i Sverige och det är Sveriges största nöjesprogram och direktsändning så är det väldigt kul.

Eftersom det är direktsändning vet man aldrig riktigt hur det blir, men man fixar det! Som i första programmet hade vi ett enormt snabbt byte på både Marika, Kodjo och Erik.  Den som hade mest brotom var faktiskt Kodjo. Det var en utmaning att få till det där bytet och hitta lösningar. Vi fick hjälpas åt. Vi fixade gummisnoddar i skorna och kardborre i skjortorna och så vidare

Hur jobbar du för att få ihop hela gruppen av programledare som en helhet, men ändå anpassa kostymerna individuellt utifrån de olika personerna. Hur mycket hänsyn måste man ta till helheten respektive till det individuella?

Generellt i mitt jobb är jag väldigt lyhörd, och det har jag nog lärt mig med åren. Men i det här konceptet, ja, det ska fungera som en helhet men det behöver inte vara fullständigt enhetlighet.

I år har de valt fyra programledare, fyra olika personligheter som riktar sig till olika målgrupper. Varje person har sina individuella önskemål som jag är lyhörd för. Samtidigt är jag är också lyhörd för produktionen och för plånboken. I helheten försöker jag jobba med svensk design och att göra hållbara lösningar. Som i Sarahs fall så syr vi om en klänning, det fanns en designerklänning som hon inte använt i TV så då tog vi den och sydde om den. Det var fint material, fin design och det känns både roligt och hållbart. Alla fyra programledarna är väldigt modeintresserade. Erik är ju modellsnygg och passar i modellprovstorlekar. Han har specifika önskemål och gillar avskalat och sparsmakat. Han är mode rakt igenom och han jobbar väldigt mycket med ett märke som heter ”This Glory Days” som gör rena, raka jag skulle säga, asiatiska linjer. Kortare byxor, klumpigare skor. Minimalistiskt.

Sen har du Kodjo som är väldigt bara ”super handsome guy”. Han gillar att vara stilig och snygg, mer åt det klassiska hållet. Han är bara underbar och härlig att jobba med.

Sen har vi underbara och härliga Marika som är jätte intresserad av kläder och är väldigt tydlig med var hon gillar. Henne klär vi i det här programmet i en smoking och hon kommer vara så fin. Och så har hon Shieldmaid örhängen.

Sen har vi då Sarah som vi har sytt upp fyra klänningen och sytt om en klänning till. Vi har jobbat med att se till att hon är hon så snygg och glamourös som hon alltid är. Och hon har också Shieldmaid på sig, en ring.

En sista fråga. När jag tänker på mello så tänker jag glitter och glamour. Hur har ni tänkt där?

Mmm, jag skulle nog säga att alla står för glitter och glamour, men Erik lite mindre än de andra. I kvällens program ser vi glitter på både Kodjo och Marika. I nästa program ser vi mycket färg på Marika. Sarah är ju bara rakt igenom glamour och diva. Inte diva på ett negativt sätt, utan på ett glamourös och internationellt sätt. Hon är en fantastisk artist. Erik är snarare mode och glamour än glitter. Det är verkligen ett nöje att få jobba med alla fyra.

Sen är jag såklart lite extra glad för att du har valt smycken från Shieldmaid, och jag vet ju att du valt en väldigt stor ring till Sarah.

Sarah satte Shieldmaid ringen på sitt finger och tog den aldrig av sig. Jag tror även att ditt budskap passar henne. Budskapet om skölden och om att skriva sin egen historia. Empowerment. Marika har örhängena My Story. Hon fick flera möjligheter men hon plockade ut Shieldmaid. Hon tog upp dom och bara satte dom rakt i örat.

Gillar du Marias örhängen? Du hittar dom här My Story Earrings

#beshieldmaid!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *