Mellofeber – följ med bakom kulisserna

Mellofeber

Mellofeber syns det inte mycket av när jag anländer till Malmö en blåsig och regnig dag i februari. Jag tar jag tåget till Hyllie Station för att möta upp Angelina Jolin som är stylist och ansvarar för stylingen av programledarna under Melodifestivalen.

Vi har stämt träff på Arenan

Vi har stämt träff på Arenan som ligger vid Hyllie-station, strax utanför Malmö. Väl där börjar det märkas att det är Mello i antågande. Utanför arenan hänger flaggor och posters och människor förbereder inför kvällen. Medan jag väntar på Angelina hos den trevliga vakten som har koll på alla som går in och ut, kommer blombud till Andras Jonsson och produktionsteamet passerar förbi. Det märks att det är full fart och luften fylls av både spänd nervositet och taggad uppladdning inför kvällen. Riktig mellofeber med andra ord.

Roligt på jobbet

Angelina dyker upp och vi går in en sväng på Arenan och passar på att ta ett foto i “Mellobåset”. Det gäller att ha lite roligt på jobbet också 🙂

Förberedelser inför kvällens show

Överallt pågår förberedelse och uppladdning. Musiken hörs inne från scenen. Ljud och ljus ska testas.

Shieldmaid på programledarna i Melodifestivalen

Jag är nyfiken på hur det går till när man ska stayla programledarna till Melodifestivalen. Ett av de mest sedda programmen i Sverige. Och så råkar jag ju veta att både Marika Carlsson och Sarah Dawn Finer har smycken från Shieldmaid. Och är såklart nyfiken på om vi kommer få se smyckena på under sändningen. Vi sätter oss och jag får en intervju med Angelina om hur det går till när man väljer kläder till programledarna. Angelina berättar om de olika programledarnas personligheter och hur de avspeglar vad de har på sig. Kodjo är tex den som är mest “glittter” av de fyra. Eric är proper och stilig, vill klä sig klassiskt. Medan Sarah gärna återanvänder kläder som får sys om på plats för att passa. OCH sist men inte minst Marika ska bära örhängen från Shieldmaid i kvällens sändning. Jag får höra att hon “bara älskade örhängena” när hon fick se dem och satte på sig dem direkt. (Hela intervjun kommer ni att kunna läsa i vårt nya Shieldmaid Magasin som lanseras i Mars!!)

Marika har örhängena My Story

Så plingar det till i Angelinas mobil och hon måste rusa tillbaka.

Strax därefter kommer familjen och vi får alla se kvällens uppträdande på plats i Arenan. Det slog oss alla att när man är på plats kan man känna i luften vilka bidrag som kommer vidare. Det är så mycket tydligare än när man tittar på tv.

Om jag inte hade jobbat med Shieldmaid så hade kanske den här tävlingen gått mig förbi, men istället fick jag uppleva den bakom kulisserna. Ganska spännande ändå. Och lite stolt känner jag mig ändå att mina sköldar har nått ända till Melodifestivalen. Vem hade kunnat tro det…

Örhängen My Story – hatten av för Marika Carlsson som verkligen haft modet att skriva sin berättelse

Här är örhängena som Marika Carlsson bar. Från kollektionen My Story, om att våga skriva sin egen berättelse. Och det har ju verkligen Marika gjort. Aktuell med boken “Sådana som du ska inte vara här”. Så hatten av för henne och hennes mod att våga skriva sin egen story.

Hoppas ni alla får en riktigt härlig kväll och mello-helg 😉

Kram / Anna

 

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *