PREMIÄR FÖR BLOGGEN

Välkommen till den här bloggen! Hoppas att det kommer bli en intressant plattform med mycket dialog med er. Jag startar bloggen för att jag skulle vilja dela med mig mer av hur det är att vara kvinnlig entreprenör, men även för att få mer kommunikation med er.

Min vision med mitt företag Shieldmaid är, förutom att sälja smycken, även att inspirera kvinnor att våga mer. Från början trodde jag nog att det var jag som hade svårt att våga ta plats, tro på mig själv, lita på min egen röst. Men jag har upptäkt att det är många kvinnor som känner likadant. Vi ser ju också i statistiken att det är färre kvinnor som startar företag, färre kvinnor i styrelser, färre kvinnor som är ledare. Därför tror jag att det finns ett behov av att stärka kvinnor, både yngre och äldre, att tro mer på sig själva, att ta för sig och att följa sina drömmar. I det ligger att våga utsätta sig för risken att misslyckas, att släppa rollen som den duktiga flickan, att utmana sig själv att inte alltid anpassa sig och vara till lags. Att gå från att passivt vänta på att chansen ska komma till en, till att aktivt ta chansen när den susar förbi. Helt enkelt inte vänta på att bli uppbjuden utan att själv vara den som bjuder upp.

När jag för några år sedan stod vid ett vägskäl i livet och inte visste var jag skulle ta vägen med mitt yrkesliv, var det största hindret faktiskt min egen rädsla att på riktigt pröva mina vingar. Jag förstod inte det där och då. Istället målade jag upp olika anledningar till att inte förändra något, fast hela mitt inre skrek efter förändring. Vad skulle omgivningen tycka om jag plötsligt sa upp mig, valde bort min utbildning och karriär. Hur skulle jag själv se på mig själv om jag inte jagade status och prestige inom mitt skrå. Jag var inte ens medveten om hur fast jag var i mina hjulspår. Kunde inte se att det fanns andra möjligheter.

Som tur var, det ser jag nu i efterhand, så ledde mig min kris till att jag blev tvungen att hitta en ny väg. Den var absolut inte lätt att se. Bara en smal vindlande stig som jag försiktigt satte fötterna på. En i taget, trevande. Gick en kurs i silver och design, sedan en till. Tillät mig att bara följa lusten och hjärtat. Det ena ledde till det andra. Längtan att följa mitt hjärta, min egen röst, känna friheten, blev starkare än rädslan för att släppa taget om det om var känt och utstakat. Så bliv det till slut Shieldmaid. Ett företag som gör smycken. Smycken som är sköldar. Små sköldar för att ingjuta mod. Mod att våga.

Det här armbandet heter Mini Shield Bangle. En liten sköld att bära med sig varje dag som en påminnelse till sig själv.

Jag tycker om symboliken i skölden. En sköld är till för att skydda och vi  kan alla behöva en sköld ibland. Samtidigt kan skölden användas för att manifestera mod. När jag kastade mig ut i mitt nya äventyr och skapade Shieldmaid var jag både rädd och skör, men jag fick av en slump syn på Sköldmön, en äventyrerska från svunna tider. Hon gav mig en lätt knuff i ryggen för att jag skulle skaka av mig mina tvivel, hennes blick gav mig inget utrymme att komma med undanflykter, den liksom sa, kunde jag och mina systrar så kan du och dina systrar av din tid. Hon räckte mig sin sköld och jag visste plötsligt vad jag skulle göra…

Örhängena på bilden heter Clover Shield Earrings. Vi behöver både sköldar och lite tur för att nå våra drömmar. Samtidigt tror jag att turen kommer till dem som utsätter sig för turen. Så på med lite sköldar och kasta dig ut på ditt äventyr och var beredd att fånga turen när den kommer.

Tack för att du läste. Skriv gärna en kommentar om vad du tyckte eller vad du vill att jag skriver mer om.

Be Shieldmaid!

/ Anna

10 replies on “PREMIÄR FÖR BLOGGEN

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *