Inspelning reklamkampanj

Det här jobbet kan verkligen vara varierande. Häromveckan fick jag ett telefonsamtal från Sparbanken Skåne som frågade om jag ville vara med i en reklamkampanj. De sökte en kvinnlig företagare och undrade om jag kunde vara intresserad. Två andra företagare var redan tillfrågade och jag var den sista pusselbiten så att säga. Kul tänkte jag. Vi jobbar själva mycket med marknadsföring och vet hur viktigt det är. Jag behövde inte fundera många sekunder innan jag tackade ja.

Sedan gick det fort. Redan veckan därpå skulle PR-byrån komma och reka. Och nu i tisdags var själva inspelningsdagen. Vilken roligt dag det blev. 

Det började med att makup-artisten Linda Jönsson (som driver egna företaget Face By Linda) kom redan klockan åtta på morgonen. Eftersom vårt kontor bokstavligen talat ligger ute i skogen så fick Karin som jobbar på Shieldmaid hämta Linda vid närmsta busshållplats för att köra henne de sista kilometrarna. Linda hade i sin tur fått kliva upp 04.30 för att hinna ta sig från Malmö till oss i nordöstra Skåne. 

Linda har dukat upp sin makeup i köket

Linda, Karin och jag hade en riktigt härlig morgon. Vi satte på kaffe och småpratade om allt möjligt samtidigt som Linda fixade med min make up, och Karin förberedde själva kontoret för fotografering. Själv behövde jag bara sitta på en stol med mitt kaffe och titta upp och titta ner, medan Linda jobbade.

Drömmen är att få makeup lagd lite oftare 😉 Linda driver sitt eget företag Face by Linda.

När jag satt där kom jag att tänka på att jag själv jobbat extra som makeupartist för många år sedan. Det var när jag var sådär 17 år och gick på Gymnasiet i Märsta. Då var det på modet att man skulle ta svartvita bilder och göra sin egen portfolio. Både för dem som hade modelldrömmar, men även andra som bara ville ha lite snygga bilder på sig själv. Detta var ju långt före sociala media och möjligheten att ta bilder med mobilen. Det var på den tiden då man var tvungen att framkalla bilder och selfies fanns inte. Hur som helst det var rätt populärt att ta sådana här bilder och vi var några tjejer som jobbade extra hos fotografen. Vi la makeup, skuggor och satte på läppstift. Vi fick till och med utbildning av en makeupartist från TV4. Det var riktigt kul. Jag minns att fotografen ofta skällde på oss att vi inte kunde lägga rougen rätt, och att min specialitet var att göra läppar. Jag var till och med så bra på att forma läpparna med penseln så att kunderna ibland inte kände igen sig 🙂 Men oftast blev de nöjda. 

Och så håret…

Vid halv tio kom fotografen Christoffer Lomfors och hans assistent och började rigga belysning och skärmar. Så mycket utrustning de hade med sig. Säkert tio stora bagar, minst.  

Fotograf Christoffer Lomfors och projektledare Cecilia Elmerson instruerar mig. Så kul att jobba med såna proffs!

Strax efter kom resten av teamet. Med mig och Karin blev vi hela tio personer. Inte illa.

Vi började med stillbilden som ska vara till dagstidningar. Det var svårare än jag trodde att vara avslappnad, samtidigt le, samtidigt vrida huvudet, titta in i kameran, sänka axlarna, stråla med ögonen, håla handen lite högre… Ni förstår själva. Mer ansträngande att vara modell än man kan tro. Men riktigt, riktigt kul!

Är bara så imponerad av teamet från Ehrenstråle.

Efter lunch var det dags för filminspelning. Byrån Ehrenstråle från Malmö stod för produktionen och de hade såklart förberett hur filmen skulle genomföras, så jag kände mig verkligen trygg i uppdraget. Måste säga att det var riktigt, riktigt, roligt att jobba med ett så proffsigt team. Allt var genomtänkt och förberett i detalj. Jag skulle försöka illustrera mig själv (såklart) och samtidigt försöka få med vad Shieldmaid står för. Det vill säga att vi står för att kvinnlig empowerment, att kvinnor ska våga ta för sig mer och våga följa sina drömmar, våga ta plats, våga starta företag och, ja, egentligen handlar det om att bli den person som man egentligen är.

In action

Filmen skulle samtidigt var seriös med en lite rolig, avslappnad touch. Lätt va! Men så klart hade proffsiga byrån redan en plan klar.

Kampanjen kommer att gå i Skåne så det är en lokal kampanj. För er som bor i resten av landet så kommer vi såklart att dela med oss på våra sociala så att ni får se resultatet. Kampanjen kommer att starta v 44, vilket är 29 oktober, och pågå i fyra veckor.

Jag älskade allt med den här dagen. Ett helt team som bara backar upp en och gör allt för att det ska bli ett riktigt bra resultat. Särskilt kul att göra den korta filmen. Endast 15 sekunder kommer den att bli. Man ska ju alltid ha vissa drömmar kvar, eller hur. Och vissa drömmar ska nog få förbli just drömmar. Men, i  ett annat liv hade jag velat bli skådespelerska. Jag bara älskade att agera framför kameran…

Nu ska det bli spännande att se resultatet.

2 replies on “Inspelning reklamkampanj

 • Susanne

  Jättekul att du får presentera dina fina smycken och din historia! Vi kvinnor är ganska dåliga på att ta för oss och stå upp för oss själva. Du blir en bra förebild 1💪❤

  Svara
  • Anna Odebäck

   Roligt att du tycker det. Hoppas kunna inspirera med min berättele. På sammma sätt som jag blir inspirerade av andra. Tack för din peppande kommentar Susanne!!

   Svara

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *