Sköldar av silver – om mod, lyskraft och att skriva sin egen berättelse

Sköldar av silver – om mod, lyskraft och att skriva sin egen berättelse

Som grundare av Shieldmaid är min vision att skapa smycken med budskap som stärker kvinnor i tron på sig själva, i tron på att våga lysa.

Idag den 13 december är det en mycket speciell dag i Sverige. Vi firar Lucia. En väldigt exotisk tradition om du frågar en turist som råkar vara på besök i Sverige just vid den här tiden.

För mig är Lucia en väldigt fin och stämningsfull tradition. Jag får tårar i ögonenen av sångerna, av ljusen som lyser upp i mörkret, av budskap om försoning och hopp. Om Lucia som som kommer i mörkaste vintertid med löfte om ljus. Vi behöver dessa budskap lika mycket nu som förr. Budskap om kärlek och gemenskap, om hopp och om att ljuset alltid ska segra över mörkret. Vi kan alla bidra genom att själva våga vara dem vi är, våga lysa.

Smycken med budskap

Jag skapar smycken för just detta, med förhoppning om att kvinnor ska känna sig stärkta i att våga tro på sig själva. När man tror på sig själv blir man mindre dömande mot andra. När man tror på sig själv och följer sin inre röst låter man samtidigt sitt eget ljus lysa ännu starkare. Det kommer smitta av sig på andra, liksom skratt smittar av sig, smittar också självförtroende av sig och gör andra trygga i att också våga vara sig själva.

Därför är det viktigt för mig att ett smycke från Shieldmaid inte bara är vackert utan även förmedlar mod och en påminnelse om att våga tro på sig själv. Det finns kollektioner som alla har lite olika betydelse.

Kollektion Shields

Den första kollektionen heter Shields, sköldar. Inspirationen är hämtad från kvinnliga äventyrare, modiga kvinnor som bar sköldar. Även om ingen idag bär runt på stora sköldar så kan det ibland vara bra att mentalt kunna sätta upp en sköld. Ett smycke från Shieldmaid blir påminnelsen om den mentala skölden. Antingen som ett skydd, eller som ett bevis på inre styrka.

Kollektion Brave & Gorgeous

Den andra kollektionen heter Brave & Gorgeous, som betyder modig och vacker/fantastisk. Tanken bakom kollektionen är att vi ska våga lysa, våga vara vara oss själva och fatta modiga beslut. Att vara modig handlar många gånger om att låta den inre övertygelsen vinna över rädslan. Att göra något som känns rätt fast man egentligen inte vågar.

Kollektion My Story

Den tredje kollektionen heter My Story. Den handlar om att vara den som håller i pennan i berättelsen om sitt eget liv. Många gånger lever vi på utan att reflektera över vad som styr vårt liv. Kanske är det något som skaver, kanske bär jag på andra drömmar. Skölden My Story blir en påminnelse om att vara den som styr över sitt eget liv.

Önskar er alla en riktig fin och stämningsfull Lucia!

/ Anna

2 replies on “Sköldar av silver – om mod, lyskraft och att skriva sin egen berättelse

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *